søndag 20. april 2014

Hvor er alle jentene nå?

Det ble finsk krim denne påska.  En ny forfatter for meg, men har skrevet flere bøker før denne.  Jeg likte den godt jeg.  Jeg liker å bli kjent med hovedpersonen i krimbøker.  At det ikke bare er fokus på krim hele tiden.  I denne boka forsvinner tre muslimske jenter fra en liten by i Finland.  En fjerde muslimsk kvinne blir funnet drept.  Alt tyder på æresdrap men ikke alt er som det ser ut til med første øyekast..... spennende :-)
7 esel ører 

Alice Munros beste


Nok en novelle samling av Alice Munros.  Ble like imponert og glad denne gangen.  Hver novelle er som en liten roman! Helt nydelig bok.  Jeg husker hver novelle i lang tid etterpå.  Her er det bare å begynne å lese :-)

9 eselører 

Dødsønske av Marianne Cedervall


Loven om tiltrekning kan gi positive resulater, men kan affirmasjoner også brukes til å drepe? Når Mirjam kommer tilbake til Gotland og igjen bor blant sine gamle fiender kommer et ønske om hevn.  Kan man skade noen med tankens kraft? Eller har man en venninne som utøver kraft.... sier ikke mer jeg... Synes historien var litt merkelig og hang ikke helt på greip.  Litt kjedelig rett og slett og litt eh rar? Leste den ferdig men går nok fort i glemmeboka.
4 eselører