onsdag 21. mai 2014

Lånt stas av Paula Fox


Lånt stas er en fortelling om Paula Fox sin uvanlige og rotete oppvekst.  Paula er en amerikansk forfatter som jeg må innrømme at jeg aldri hadde hørt om før.  Hun har skrevet bøker for både barn og voksne.  Det virker som om bøkene hennes har vært glemt en stund men er nå løftet frem igjen.  
Fra Paula Fox er veldig liten blir hun plassert på et barnehjem mens foreldrene flytter til hollywood for å gjøre karriere.  Etterhvert blir hun flyttet fra hjem til hjem, noen ganger hos slekninger andre ganger ikke.  Det er en rotete tilværelse, med en veldig usikker fremtid.  Barnet er i fri flyt, foreldrene dukker opp innimellom og sender henne avgårde igjen.  Det er vondt å lese om den utrolige manglende forståelsen foreldren har for barnet sitt. 

Boka er veldig god, trist men også fin.  Paula Fox er ei tøff jente som vokser opp under særdeles vanskelige forhold. 

Jeg gir boka 8 esel ører. 

tirsdag 20. mai 2014

Mer Krim!


Den første boka "Dødvann" er fjerde bok i serien om Jimmy Perez.  Etter det tragiske tapet han opplevde i forige bok har han problemer med å jobbe og følge med på etterforskningen.  Men gradvis blir han mer og mer opptatt av saken.  Jeg liker bøkene til Ann Cleeves og jeg kommer til å fortsette å lese de.  En bra krimbok. 
Eselører 6

Den andre boka er "presteskapet" skrevet av Sonja Holterman.  Her handler det om hekseprosesser fra 1600 tallet og i nå tid. Og et  presteskap som lager sine egne lover.  Krimjournalist Ira Torgrimsson dekker saken.  Jeg er litt usikker på denne boka.  Jeg leste den ut, likte den forsåvidt men den fanget ikke helt.  
Eselører 4

onsdag 14. mai 2014

Stekt Squash

Jeg er ikke helt sikker men jeg tror jeg fant denne oppskriften på frukt.no, håper det ihvertfall.

Oppskriften er enkel men genial, det smaker veldig godt! Jeg har brukt det som tilbehør til både kjøtt og fisk.
Du tar en squash som du kutter i passe tykke skiver.  Strø salt over og la de hvile en halv times tid.  Tørk av saltet og og legg de i en passe varm stekepanne med litt olje.  Når de har fått litt farge på den ene siden snu de og ha i hakket hvitløk, timian krydder og strø over revet sitron skall.  Man kan gjerne strø små biter av fersk chili over mot slutten.  Stek og rør til de ser ferdige ut og smak :-)

Det er kjempegodt :-)