fredag 6. juni 2014

Fire noveller


Av Anton Pavloitsh Tsjekhov

En liten bok, et nydelig stykke fortellerkunst.  Det ble skrevet på 1890-tallet.  Det handler om kvinners kamp der de blir nesten ødelagte i tidens sosiale forventninger og konvensjoner.  Kvinnene har liten makt til å styre sitt eget liv men de har også mot og styrke.  Annbefales

8 eselører 

Håpefulle hjerte


Dette er den første boka om drapsetterforsker Kristian Swane.

En fin sommernatt blir ekteparet Villadsen bortført fra hjemmet sitt i Hjørring.  Det skjer helt i det stille og i begynnelsen er det ingen som merker at de er borte.
Ikke før etter et par dager da de avskårne hendene deres blir funnet.... Kristian swane må avbryte sin ferie i Skagen for å hjelpe til med å løse saken.  Da enda et ektepar blir bortført går det opp for politiet at det hele skjer etter en gjennomtenkt plan, dette er ingen tilfeldig forbrytelse.  
En god krimbok, jeg kommer til å se etter neste bok av forfatteren.  Ekstra gøy er det jo når handligen er langt til kjente steder
Eselører 6 

Gule krokus om våren av Laila Ibrahim


En fin bok hvor handlingen er lagt til en vond tid i amerikas historie. 
Rett etter at Lisbeth er født blir hun overlatt til en amme, Matti, som er en av plantasjens slave.  Matti må forlate sin egen lille sønn pga av dette.  Boka handler om kjærlighet, tap og forsoning.  Det er en lettlest og fin bok.
6 eselører

Den blå kjolens forbannelse


Siterer fra omtale fra den norske bokdatabasen: " Thylias vokste opp i et fattig men godt hjem.  Moren var hushjelp og faren industriarbeider, og de flyttet fra de rasistiske sydstatene i Ohio i 50-årene.  Da hun er fem år starter marerittet i form av en nabojente i blå kjole.  Nabojenta ble barnevakt, og plutselig var livet til Thylias ødelagt.  Barnevakten likte å påføre andre smerte, og hennes terror og innflytelse virket inn på Thylias mange år etter at hun hadde forsvunnet ut av Thylias liv."
Det var egentlig en litt vanskelig bok å lese.  Først og fremst fordi innholdet er tøft, men også fordi den er litt komplisert.  Forfatteren hopper frem og tilbake i et voldsomt tempo.  
Jeg måtte lese ut boka, den er god. Men jeg måtte legge den ifra meg og lese andre bøker innimellom.
Jeg gir den 6 eselører 

Tror du på troll?


Mulig du gjør det etter å ha lest denne boka.  Små barn forsvinner, og en kjempe som hverken er mann eller bjørn blir sett.  Og for Seved er det virkelig.  Han vet at stortroll, skrømt og vetter finnes.  De stinker, er uberegnelige og farlige og hvorfor er de så glad i små barn? Små skogsdyr forandrer seg foran deg og de kan skade deg eller beskytte deg.  Det er en krimbok med Susso i hovedrollen.  Hun tror på troll, og hun vil finne ut hva som egentlig foregår.
Jeg likte boka, selv om den føltes litt lang på slutten.  Den var litt deilig skummel, og det er bra! Jeg synes ikke jeg fikk svar på alle spørsmålene mine, men det kan man kanskje ikke når det gjelder troll..
Jeg gir boka 6 esleører 

Kari Fossum


Jeg ventet med lengsel og smerte på denne boka, siden jeg har bestemt meg for å låne flere bøker istedenfor å kjøpe dem.  Denne holdt hardt! Måtte vente ganske lenge før den var ledig.  Men endelig var det min tur, og den skuffet ikke! Dette er Kari Fossum på sitt beste.  Her beskriver hun personene på den måten som jeg synes hun er så fantastisk god på.  Personene er veldig troverdige, og vi blir godt kjent med dem.  Det eneste som var litt dumt var at boka er for kort! Og litt trist da.... Men det må man vel forvente av en krimbok. 
Jeg gir den 8 eselører, og det er veldig bra til å være krimbok.