onsdag 13. februar 2013
Sunn junkfood
Denne oppskriften fant jeg i Rema 1000 sitt tema hefte nr. 2. Den så sunn og god ut og måtte prøves.
kyllingburger
400 g kyllingkjøttdeig.
1 egg
2 ss friske urter ( om du har det)
2 fedd hvitløk
salt og pepper
Bland alt til en smidig farse. Form den til burgere, stek de fine og gyldne i litt olje.
Hamburgerbrød
1/2 pk tørrgjær
3 dl lunkent vann
2 ss olje
1 ts salt
ca. 8 dl sammalt hvete, finmalt
Hell mel, gjær, olje og salt i en bolle. Hell i lunkent vann og rør til passe fast deig. Kna deigen litt. La deigen heve i ca 30 min eller mer. Form passe store rundstykker og trykk dem litt flate. La de etterheve ca. 1/2 time. Pensle dem med litt vann og stekes ved 200 grader i ca 15 minutter.
Jeg synes denne deigen var veldig lett å jobbe med. Hevet seg fint.
Lag en god Guacamole til, så blir burgeren saftig og god. Serveres med det du liker best :-)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar