søndag 12. mai 2013

Chili con carne


I dag står Chili con carne på menyen.  Jeg fant den i et "Lev bra" blad og har gjort bare noen små endringer.

4 porsjoner
400 g karbonadedeig
2 bokser tomater
1 boks bønner
1 paprika
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss olje
ca. 1/2 ss chilipulver
1 ss spisskummen
1 kanelstang
1 ss worchestersaus
1 ts oregano
1 ts pepper

Hakk løk og hvitløk og ha det i en kjele med olje.  Surr løken til den er blank.  Ha i karbonadedeigen og stek til den er brun.  Reduser varmen og ha i spiskummen, chilipulver, oregano, pepper, worchester saus og bland godt.  Tilsett hakkede tomater, paprika biter og la alt småkoke på lav varme. La gjerne en kanel stang koke med, det setter den veldig god smak på gryta.  Jo lenger du lar den stå og koke jo bedre.  Spe med vann underveis om behov.  Skyll bønnene veldig godt i et dørslag med kaldt vann.  Ha de i på slutten og la de bli varme.  Alle typer bønner kan brukes.  Jeg er veldig glad i produktene fra gogreen.  Og bruker mye cherrytomater på boks i div. retter.  De er veldig søte og gode.  
Jeg tok ikke salt i retten, siden jeg synes ofte det blir salt nok.  Ellers er det bare å prøve seg frem med chili og det andre krydderet. 
Pst, ca 300 kcal pr porsjon.  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar