onsdag 13. februar 2013

Sunn junkfood


Denne oppskriften fant jeg i Rema 1000 sitt tema hefte nr. 2.  Den så sunn og god ut og måtte prøves.

kyllingburger

400 g kyllingkjøttdeig.
1 egg
2 ss friske urter ( om du har det)
2 fedd hvitløk
salt og pepper

Bland alt til en smidig farse.  Form den til burgere, stek de fine og gyldne i litt olje.

Hamburgerbrød

1/2 pk tørrgjær
3 dl lunkent vann
2 ss olje
1 ts salt
ca. 8 dl sammalt hvete, finmalt

Hell mel, gjær, olje og salt i en bolle. Hell i lunkent vann og rør til passe fast deig.  Kna deigen litt.  La deigen heve i ca 30 min eller mer.  Form passe store rundstykker og trykk dem litt flate.  La de etterheve ca. 1/2 time.  Pensle dem med litt vann og stekes ved 200 grader i ca 15 minutter.
Jeg synes denne deigen var veldig lett å jobbe med.  Hevet seg fint.

Lag en god Guacamole til, så blir burgeren saftig og god.  Serveres med det du liker best :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar